Nevíte jaké svatební šaty vybrat?

Svatební šaty jsou pro nevěstu úplně to nejdůležitější, pro správný výběr svatebních šatů je nutné řídit se několika kritériemi, aby jste se ve Váš svatební den i v monstrózních šatech cítila velmi příjemně.

Ženich nemá vidět svatební šaty dříve, než ve svatební den… Doba se změnila a mnoho nás nevěst uvažuje o tom, jestli by to přeci jen nebylo lepší, kdyby náš nastávající šaty vybíral s námi. Chceme se přeci nejvíce líbit právě jemu! Ale milé nevěsty, zamysleme se na chviličku nad tím, jestli se chceme ochudit o tu nádhernou chvíli, kdy nás ve svatební den, načesané, nalíčené, celé krásné a šťastné uvidí ženich poprvé takhle nádherné a úžasem skoro otevře pusu. Vždyť obvykle se v ničem podobném jako jsou svatební šaty nepohybujeme a budeme pro něj obrovským překvapením!

Jak si vybrat svatební šaty:

1. Když si jdete vybírat svatební šaty, je ideální k tomu přibrat pomocnici. Ta by Vás měla dobře znát a alespoň částečně sdílet Váš vkus. Určitě ji velmi oceníte, pokud budete váhat třeba mezi dvěma stejně krásnými modely. V profesionálním salónu Vám samozřejmě s výběrem také pomohou a poradí. Takže nevěsty, které pomocnici v podobě kamarádky, maminky nebo sestry s sebou nevezmou, nemusí zoufat. 

2. Zvolte svatební salon s dobrou pověstí.

3. Je lepší zjistit si předem provozní dobu salónu, popř. se objednat.  Je dobré šaty vybírat s dostatečným předstihem (6 - 4 měsíce). Nezapomeňte si občanský průkaz a peníze na případnou zálohu.  Nyní je trend si svatební šaty za téměř stejnou cenu koupit. Můžete mít nádhernou vzpomínku na Vaši svatbu nebo je poté dát k odprodeji. 

4. Dobré je také mít s sebou obuv se zvažovanou výškou podpatků jakékoli barvy. Podaří-li se Vám alespoň částečně tvarově napodobit zamýšlený svatební účes, usnadní vám to dodatečný výběr svatebních doplňků. Doplňky si však pořizujte až po konečném výběru šatů.  

5. Pokud se týče stylu šatů, některé nevěsty mají jasnou představu o tom, co chtějí. Pak je pro ně výběr jednodušší. Není však pravidlem, že to, co se Vám líbí, Vám také bude slušet. Proto dejte na radu personálu, ten Vám určitě s výběrem poradí a doporučí i to, co by Vám slušelo. Například bílá barva nesluší každému, proto nevěsty často volí mezi různými odstíny krémové či šampaň. V nabídce jsou také různé pastelové barvy jako sv.růžová, lososová, sv. modrá a jiné, velmi oblíbená je poslední dobou kombinace krémové s vínovou  a objevují se i extravagantnější barvy jako červená či černobílá kombinace. Každému typu postavy také sluší jiný střih šatů. Vyzkoušejte různé typy, barvy a varianty šatů, abyste viděly, který styl Vám opravdu nejlépe padne. A vůbec to nemusí být klasická bílá. Třeba v Itálii, Španělsku, Anglii a jiných evropských zemích málokdy narazíte na nevěstu v bílém. Jasně tu vévodí barva krémová, vínová a šampaň v různých odstínech. 

6. 3 - 4 dny před svatbou se dolaďují detaily na poslední zkoušce vybraných šatů. Je třeba mít už svatební botičky a spodní prádlo. Vyzkoušejte všechny pohyby.

7. Rozhodněte se pro styl, který není všední. Pamatujte, Vaše svatební šaty budete mít oblečené jen daný den a proto si vyberte nějaké speciální.

8. Pokud jste v očekávání, záleží samozřejmě, ve kterém měsíci těhotenství budete ve svatební den. Spousta svatebních šatů je dnes vzadu na šněrování, takže se dají upravovat s roustoucím bříškem. Svatební šaty si tedy můžete rezervovat s předstihem, ale při zkoušení je potřeba sdělit prodavačce, že jste těhotná a dle toho vybrat šaty s patřičnou rezervou. V tomto případě je pak na místě zkouška šatů 14 dní před termínem svatby anebo kdykoli, pokud máte pocit, že Vaše přibírání nabralo jiný směr než jste očekávala. Pro jistotu raději vícekrát než jen těsně před svatbou.

9. Co se týče střihu šatů, pokud máte tzv. ideální postavu, můžete nechat své křivky vyniknout a zvolit jednoduché "štíhlé" svatební šaty moderního vzhledu. Samozřejmě s tímto typem postavy si můžete dovolit v podstatě cokoli. Je nutno však uvážit i postavu ženicha. Vedle malého drobného ženicha byste v nabíraných širokých šatech s dlouhou vlečkou působila asi dost robustně. Měli byste působit jako pár, tedy volte svatební šaty, ve kterých budete vypadat dobře i vedle sebe. Na výběr jsou i jednodušší šaty "áčkového" střihu vcelku či v kombinaci sukně s korzetem, dále pak princeznovské svatební šaty s nabíranou sukní a vypasovaným živůtkem anebo extravagantnější modely různého stylu. Pokud jste malé a drobné postavy, nevolte úzké šaty, které vidíte v katalozích na modelkách. Budete vypadat lépe v širší sukni a vypasovaném živůtku, vlečka Vám pak prodlouží postavu. Pro silnější postavy jsou vhodné širší sukně hladké či mírněji řasené tak, aby zakryly nedostatky, a pevnými korzety, které postavu zdokonalí a mnohé zakryjí. Velmi vysoké nevěsty, by měly volit rozdělené nebo přestřižené šaty, které opticky rozdělí a zmenší postavu. V tomto případě také záleží na výšce partnera.


Svatební šaty s vínovou barvou


 

Luxusní svatební šaty



Exklusivní svatební šaty



Svatební šaty od Blanky Matragi



Princeznovské svatební šaty

Nevíte jaké svatební šaty vybrat? - 35458 -

Vložit komentář

Jméno a příjmení
E-mail ( E-mail není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku )
Opište kód
antispam
     Více informací

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie, používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souboru cookie.   Další informace