Galerie svatebních dortů.

V našem svatebním magazínu Vám přinášíme také ukázku nádherných svatebních dortů, které budou nejen sloužit jako dekorace svatební tabule, ale budou také lahodné v každém ročním období.

Čokoládové a oříškové dorty

Čokoládové a oříškové svatební dorty jsou stále velmi oblíbenou klasikou. Pokud máte ovšem svatbu v létě, kdy jsou dny velmi teplé, není čokoládový dort zrovna tím nejideálnějším. Pokud se pro čokoládový dort v letních měsících přece jen rozhodnete, vytáhněte jej z lednice jen na krájení.

 

Hranaté patrové dorty

Hranaté dorty ve tvaru čtverce nebo obélníku patří mezi dorty netradiční, protože klasikou stále zůstávají dorty kulaté. Hranatý dort nabízí spoustu jiných možností pro zdobení a kreativní cukrář může vytvořit skutečně netradiční umělecký kus. Hranaté dorty mohou být nízké i patrové.


Dorty ve tvaru srdce

Romantické dorty ve tvaru srdce jsou také klasikou, která ze svatebních hostin nevymizí. Srdcové dorty mohou být nízké i několikapatrové.


Netradiční dorty z malých dortíků

Stále oblíbenější svatební dort sestavených z malých dortíků.



 Figurky na svatební dort

Častou a oblíbenou ozdobou svatebních dortů bývá na jejich vršku figurka ženicha a nevěsty. V poslední době jsou oblíbené především legrační figurky novomanželů. Novinkou jsou v zahraničí figurky, kterým vytvoří obličej přesně podle vaší fotky, a proto tak máte na dortu malé dvojníky.


Ozdoby na svatební dort

Hlavní ozdobou dortu ale nemusí být jen postavy ženicha a nevěsty, můžete vybírat ze srdíček různých tvarů, písmen, holubiček, květin a dalších dortových ozdob. Vybírat je opravdu z čeho. Pokud chystáte spíše netradiční svatbu, stačí popustit uzdu fantazii.

Krájení svatebního dortu

Svatba je většinou spojena s mnoha tradicemi. Symbolické krájení svatebního dortu k nim neodmyslitelně patří. Právě krájení svatebního dortu je jedna z nejvýznamnějších činností, které novomanželský pár bude dělat na svatební hostině společně. Je to moment, který symbolizuje mnoho věcí a je to také vlastně úplně první úkol, který spolu provádí na začátku svého nového života. Je to moment nezapomenutelný, veselý a slavnostní.


Pokud si chcete být jisti krájením svatebního dortu, přečtěte si pár tipů:

  • Přesvědčte se, že krájení svatebního dortu je správně načasováno
  • Ujistěte se, že vám hosté věnují pozornost, upozorněte hudbou nebo přípitkem
  • Zkontrolujte, že tento krásný okamžik bude zachycen fotografem
  • Připravte si předem nůž na krájení dortu

Jak krájet svatební dort:

Svatební dort krájí nevěsta pravou rukou a ženich ji jemně rovněž svou pravou rukou přidržuje. Krájejte vždy jako první spodní vrstvu. Nezáleží na tom, jestli je svatební dort dvoupatrový nebo třípatrový. Poté se ženich s nevěstou z prvního ukrojeného kousku svatebního dortu krmí navzájem. Ženich jako první podá sousto nevěstě a nevěsta to vzápětí ženichovi oplatí.

Podávání svatebního dortu:

Ženich by měl podat kousek svatebního dortu rodičům nevěsty, nevěsta by se měla naopak postarat o rodiče ženicha. Poté pověřte někoho z přátel, případně z obsluhy, aby rozdal kousky dortu ostatním hostům.

Galerie svatebních dortů. - 35460 -

Vložit komentář

Jméno a příjmení
E-mail ( E-mail není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku )
Opište kód
antispam
     Více informací

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie, používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souboru cookie.   Další informace